Kuchnia

Kuchnia

Sałatka z jajek

Składniki:

8 ugotowanych na twardo jajek
1 puszka groszku
4 kiszone ogórki
1 niewielki por
4 łyżki majonezu ( lub 2 łyżki majonezu plus 2 łyżki jogurtu naturalnego)
1 łyżka chrzanu
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki (opcjonalnie)

Sposób wykonania:
Jajka, ogórki i pora pokroić w drobną kostkę. Groszek odcedzić i dodać do pokrojonych warzyw. Dodać sól, pieprz, majonez i chrzan.Ilość chrzanu podana jest orientacyjnie, ponieważ różny chrzan ma różną ostrość. Proponuję, aby dodać najpierw 1/2 łyżki, wymieszać i spróbować czy jest dla Was odpowiednio ostra, jeśli nie, dodajcie kolejne 1/2 łyżki.

Sałatkę schłodzić ok. 1 godziny w lodówce, by smaki mogły się przegryźć.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation