Kuchnia

Warzywne

"Bigos z młodej kapusty z kalarepą"
Składniki:

1 główka młodej kapusty
2 słodkie kalarepy
1 marchewka
2 ząbki czosnku
2 cebule
300 g wędzonego boczku
400 g chudej kiełbasy
2 łyżki oleju
pół łyżeczki kminku
sól i pieprz do smaku
600 ml bulionu lub wody
kilka pieczarek

Przygotowanie:

Kapustę tniemy na cztery części i wycinamy głąb. Szatkujemy, dodajemy startą kalarepę oraz marchewkę i czosnek.

Warzywa zalewamy bulionem i wstawiamy na mały ogień.

Na dwóch łyżkach oleju podsmażamy drobno pokrojony boczek i kiełbasę. Jak mięso zacznie się rumienić, dodajemy pokrojoną cebulę i kminek.

Po dwóch - trzech minutach odlewamy jeśli jest zbyt dużo tłuszczu, a resztę dodajemy do warzyw, dusimy piętnaście minut, doprawiamy solą i pieprzem.

http://podniebiennepieszczoty.blox.pl/2014/05/Bigos-z-mlodej-kapusty-z-kalarepa.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation