Kuchnia

przepisy

Galaretkowe ciasto

jogurt naturalny, 400 g
żelatyna, 2 łyżki
cukier puder, 80 g
galaretka rubinowa, 1 op
galaretka niebieska, 1 op
herbatniki, 6 szt

Galaretki rozrabiamy osobno w mniejszej ilości wody niż pisze na opakowaniu ( czyli 250 ml ), dokładnie mieszamy, odstawiamy do ostudzenia.
Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, studzimy.
W misce rozrabiamy jogurt z cukrem pudrem. Dodajemy przestudzoną żelatynę.Wszystko razem miksujemy.
Galaretki kroimy w kosteczki.
Delikatnie wkładamy do jogurtowej masy (zostawiając kilka do ozdoby góry ). Wylewamy do formy keksowej wyłożonej herbatnikami.
Zostawiamy w lodówce na 2 godz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation