Kuchnia

Babeczkowo

Zimowe muffinki kokosowe

piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. C
masło ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy po jednym jajku cały czas miksując.
w dużej misce mieszamy mąkę, sól i proszek do pieczenia. W oddzielnej, mniejszej łączymy mleko kokosowe i ekstrakt z wanilii.
do miski z masłem dodajemy 1/3 mikstury z mlekiem kokosowym na zmianę z suchymi składnikami, do wyczerpania produktów i mieszamy do połączenia się składników.
papilotki napełniamy do połowy masą i wkładamy do piekarnika na ok 20 min.
po upieczeniu muffinek, wystawiamy je do ostygnięcia i zabieramy się za zrobienie kremu.
śmietanę ubijamy, pod koniec dodając cukier puder i wiórki. Krem przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy na ostudzone ciasteczka.

www.muffinkarnia.com
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation