Kuchnia

Kuchnia - Kurczak

Piersi faszwerowane papryką i serem...

Piersi z kurczaka
2 łyżki oliwy rozgrzać na patelni
2 zielone posiekane papryczki jalapeno (są to ostre papryczki, można je spokojnie zastąpić zwykła papryka)
3 posiekane ząbki czosnku
Całość wsypujemy na rozgrzaną patelnie i smażymy 3 minuty.
Następnie dodajemy do tego tak z 230 gram serka topionego kremowego (kostka) i po chwili dodajemy 1/4 szklanki (mi się najlepiej odmierza na szklanki) sera cheddar (można go spokojnie zastąpić serem salami) wszystko mieszać aż się rozpuści.
Nadzieniem "wypchać" piersi i zabezpieczyć je przed wydostaniem się nadzienia wykałaczkami, piec w nagrzanym piekarniku przez 30-35 minut. Po upieczeniu nie zapomnij wyjąć wykałaczek, podawać na ciepło. Jeżeli ktoś chce to może nawet podać do piersi sos guacamole.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation