Kuchnia

Nadziewane, faszerowane pychotki

Faszerowane pieczarki z grilla - składniki:
duże pieczarki - 12 sztuk
wędzony boczek - 15 dekagramów
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr - 1 sztuka
gotowana szynka - 15 dekagramów
duża cebula - 1 sztuka
ząbek czosnku - 1 sztuka
bułka tarta - 3 łyżki
pęczek posiekanej natki pietruszki - 1 sztuka
tymianek - 0.5 łyżeczki
sok z 1 cytryny
olej - 1 łyżka
1. Umyj pieczarki, oderwij nóżki, a następnie posiekaj je. Posiekaj również cebulę. 2. Pokrój boczek oraz szynkę w drobną kostkę i przesmaż je na oleju. 3. Następnie dodaj cebulę i nóżki pieczarek. Smaż je razem przez kilka minut, po czym wymieszaj z bułką tartą i oliwą. 4. Posiekaj natkę oraz czosnek i dodaj je do farszu, a całość dopraw rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Knorr oraz tymiankiem. 5. Napełnij farszem kapelusze pieczarek i ułóż je na grillu (najlepiej na specjalnej tacy z folii aluminiowej).6. Skrop je sokiem z cytryny i opiekaj około 10 minut. Następnie przykryj folią i piecz jeszcze 3-4 minuty. Gotowe pieczarki podawaj z sałatą i pomidorami skropionymi sosem winegret. Rada: Aby pieczarki zachowały swój biały kolor, skrop je sokiem z cytryny lub opłucz w wodzie z octem.
żródło:przepisy.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation