Kuchnia

Coś na ząb

Salsa kukurydziana
(dla 3-4 osób, 15 min, tania i łatwa)

Składniki:
3 łyżki oliwy
400 g świeżej kukurydzy (opcjonalnie z puszki)
200 g fasolki szparagowej (u mnie dwa rodzaje)
4 dymki
garść listków mięty
posiekana zielona papryczka chilli
2 łyżki soku z limonki
sól ,pieprz

Przygotowanie:
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy kukurydzę i fasolki (wcześniej ugotowane al dente i pokrojone na mniejsze kawałki ). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy około 5 min. Do miski wsypujemy posiekane dymki ,listki mięty oraz chilli. Wlewamy sok z limonki ,dodajemy fasolki z kukurydzą ,dokładnie mieszamy. Salsa doskonale komponuje się z białą rybą.

GREGORHSPEED / smaker.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation