Kuchnia

PRZEKĄSKI, PRZYSTAWKI, KORECZKI

Mini frittaty 3 sery ze szpinakiem
Składniki:

SKŁADNIKI:
jajka 5 szt
ser feta 100 g
ser tarty mozzarella 100 g
serek kremowy 2 łyżki
szpinak 100 g
pieczarki 4 szt
olej 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól 1/2 łyżeczki
pieprz 1/2 łyżeczki
chilli i szczypta


Treść przepisu:
Czas przygotowania: 10 minut
Czas przyrządzenia: 20 minut

PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki drobno pokroić, ja nie obieram ze skórki. Podsmażyć na odrobinie oleju, dodać opłukany i osuszony szpinak, podsmażać aż szpinak będzie miękki. Odstawić do przestygnięcia, następnie odcisnąć ze szpinaku wodę. Do miski skruszyć ser feta, dodać startą mozzarellę oraz serek kremowy. Sery można zmieniać wg upodobań, np dodać ricottę, mascarpone, philadelphia, czedar etc. Dodać warzywa, jajka. doprawić solą, pieprzem, odrobiną chilli oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Składniki wymieszać. Foremki do muffinek wysmarować tłuszczem. Nakładać przygotowaną masę na 3/4 wysokości . Piec 20-25 minut w temp 170 stopni. Podałam z sałatką ze świeżych warzyw. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation