Inne

kuchnia

Składniki:

500g brzoskwini pozbawionych pestek i pokrojonych w ósemki
szklanki cukru(lub mnie, zależy to od słodkości owoców)
2 łyżki mąki ziemniaczane
sok z połowy cytryny
pół szklanki mąki pszennej
3/4 szklanki płatków owsianych
łyżka cynamonu
100g masła
szczypta soli
pół szklanki brązowego cukru(do kruszonki)

Owoce wymieszać z cukrem, skrobią ziemniaczaną i sokiem z cytryny. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kokilek.

Płatki wymieszać z mąką, cukrem, cynamonem i solą. Dodać masło, rozetrzeć w dłoniach
do powstania okruchów. Gotową kruszonką posypać owoce, wstawić do piekarnika i piec w 180ºC przez 40 minut do zrumienienia się.
Podawać gorące, choć na zimno smakuje równie dobrze. ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation