Kuchnia

Przepisy

Zupa z pieczonych pomidorów
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Warzywa (pomidory, paprykę, cebule, czosnek) ułożyć na dwóch blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Oprószyć dość obficie solą i pieprzem (można także dodać ulubione przyprawy np. bazylię, tymianek…), a następnie spryskać/skropić oliwą z oliwek.
Obie blachy wstawić na raz do piekarnika. Piec 45 minut, do czasu aż warzywa będą lekko przyrumienione. W czasie pieczenia, jeśli warzywa na górnym poziomie będą się zbyt szybko rumienić, zamienić blachy miejscami.
Upieczone warzywa zmiksować wraz z bulionem. Ilość bulionu dostosować do własnych preferencji.
Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Podawać z jogurtem naturalnym lub parmezanowymi wafelkami lub pesto z pietruszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation