Kuchnia

nalewki i likiery

Alkoholowa kokosanka

Słodki, kokosowy, mleczny, delikatny likier, czy raczej krem kokosowy. W sam raz do świątecznej kawy, czy na karnawałowe babskie spotkanie, czy...okazji jest mnóstwo.

Składniki:

2 szklanki wódki
20 dag wiórków kokosowych
puszka mleka skondensowanego słodzonego
puszka mleka skondensowanego niesłodzonego

Wykonanie I (cioci Janki):

Wiórki włożyć do słoika zalać wódką, zakręcić i zostawić na co najmniej trzy dni. Po tym czasie wiórki odcisnąć dodać mleka. Gotowe!

Wykonanie II (Mamy):

Wiórki przełożyć do dużego słoika zalać wódką i mlekiem. Zakręcić, odstawić na tydzień. Odcisnąć wiórki. Gotowe.

Uwaga:

*wiórki można wykorzystać do deserów (po przesmażeniu z masłem i cukrem).


piątek, 21 grudnia 2012, str. 32
Rodzinka w Kuchni
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation