Kuchnia

duuże mięcho,mniejsze też:)

Delikatna , soczysta domowa szynka

Składniki:
2kg. szynki wieprzowej (najlepiej w kształcie kul)
4 łyżki soli peklowej
4 łyżki majeranku
2 łyżki pieprzu ziołowego
4 ząbki czosnku
Zalewa:
3 l wody
2 łyżki soli
1 łyżka cukru
5 łyżek majonezu
5 łyżek ketchupu pikantnego
5 liści laurowych
5 ząbków czosnku
Dodatkowo:
Siata wędliniarska OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Przygotowanie:
Szynkę umyć ,osuszyć ,natrzeć z każdej strony przyprawami oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Odstawić mięso na noc do lodówki.
Zalewa: Ząbki czosnku pokroić w plasterki. Wszystkie składniki zalewy przełożyć/wlać do garnka. Zalewę zagotować , wymieszać do połączenia się składników ( najlepiej użyć trzepaczki do jajek)
Szynkę umieścić w siatce , włożyć do zalewy , gotować 15 min. Odstawić garnek z szynką do całkowitego wystygnięcia ( najlepiej na noc do lodówki) .
Po tym czasie szynkę gotować kolejne 15 min. ponownie odstawić do całkowitego wystudzenia
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation