Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Pyszne Kadry: Pudding chia z masłem orzechowym

Składniki:

3 łyżki nasion chia
200 mln mleka migdałowego
2 łyżki kakao
1 łyżka miodu
2 łyżki masła orzechowego
kilka orzechów laskowych
pół banana

Mleko wlewamy do słoika. Dodajemy nasiona chia, kakao oraz miód. Zakręcamy pokrywkę i potrząsamy, aby wszystkie składniki się wymieszały. Wstawiamy słoik do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Jeżeli znudził was już tradycyjny pudding chia możecie po wyjęciu z lodówki zblendować całość na gładką masę, aby pozbyć się wyczuwalnych "kuleczek". Następnie do czystego słoika układamy warstwowo najpierw 3 łyżki puddingu, następnie kilka plasterków banana oraz łyżkę masła orzechowego. Powtarzamy czynność, aż do wyczerpania składników. Górę puddingu dekorujemy posiekanymi orzechami laskowymi i najlepiej zjadamy od razu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation