Kuchnia

torty

KREM DO TORTU BEZOWEGO -
Składniki na krem:
• 250 g schłodzonego serka mascarpone,
• 300 ml schłodzonej śmietany kremówki 30%,
• 1 łyżka cukru pudru
• 150 g masy kajamkowej z puszki
• tablicza czekolady - starkowana na drobnej tarce
• pół szklanki orzechów włoskich, posiekanych
• 10 daktyli, posiekanych
Do dekoracji : 1/2 czekolady, kakao lub cukier puder
Mascarpone wymieszać z masą kajamkową na gładką masę (można na wolnych obrotach miksera).
Śmietanę kremówkę i cukier puder ubić na sztywno. Dodać do masy z mascarpone, delikatnie mieszając szpatułką. Odłożyć część masy (ok.2/5)
Do reszty dodać bakalie i starkowaną czekoladę, delikatnie wymieszać i rozłożyć na bezowym blacie. przykryć drugim i na nim rozsmarować pozostały krem. Roztopić w gorącej kąpieli ok.pół tabliczki czekolady i polać nią dekoracyjnie po wierzchu; można zamiast tego posypać kakao lub cukier puder
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation