Moda damska

Fajne ciuchy

Azjatycka zupa wegetariańska
mojego przepisu

Składniki: na 3 porcje
3 szklanki bulionu warzywnego
2 ugotowane kotlety sojowe (według przepisu na opakowaniu)
1 papryka czerwona
1 zielona papryczka chili (nieostra)
5 różyczek brokuła
1 mały por
1/2 czerwonej cebuli
2 duże pieczarki
3 ząbki czosnku
1 łyżka ciemnego sosu sojowego
2 łyżki sosu chili z limonką i kolendrą
2 łyżki jabłkowego octu winnego
łyżeczka chili w płatkach
2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Bulion warzywny zagotować i odstawić.
Makaron ugotować w oddzielnym garnku i odstawić.
Oliwę z oliwek rozgrzać w garnku, wrzucić cebulę i czosnek smażąc ok 2 minut.
Papryki pokroić w paski, różyczki brokuła rozdzielić na mniejsze, por pokroić
na ukos, pieczarki w plastry.
Wszystkie warzywa wrzucić do zrumienionej cebulki i czosnku, podsmażyć
przez chwilę na wysokim ogniu i zalać bulionem.
Gotować ok 10 minut, tak by nie dopuścić do rozgotowania warzyw.
Kotlety sojowe pokroić w paski i wrzucić na chwilę do gotującej się zupy.
Doprawić do smaku sosami, octem winnym i płatkami chili.
Nalać zupę do miseczek, dodać na wierzch ugotowany makaron
i udekorować zielona papryczka chili pociętą w ukos, porem
i czerwona cebulką.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation