Kuchnia

zupy

Zupa cygańska inaczej

Składniki

pół kg mięsa mielonego wieprzowego,
1 litr soku pomidorowego,
puszka kukurydzy,
puszka groszku zielonego,
puszka fasoli czerwonej
1 cebula,
2 łyżki oleju
Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziołowy, sól, czerwona papryka.
Sposób przygotowania

1.

Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone z cebulą pokrojoną w grubą kostkę, dodajemy szczyptę soli.

2.

Do garnka wlewamy sok pomidorowy i wrzucamy jeszcze ciepłe mięso z patelni, do tego dodajemy kukurydzę, groszek i fasolę. Wrzucamy 3 liście laurowe i 4 ziela angielskie. Wszystko razem gotujemy przez 15 min i doprawiamy według uznania: sól, pieprz, czerwona papryka. Jeśli ktoś lubi ostre zupy można dodać papryczkę chili.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation