Musisz być zalogowany, by wykonać tę akcję

Kuchnia

zdrowo i dietetycznie

SERNIK DLA DIABETYKÓW


Składniki:
70 dkg chudego twarogu (użyłam Bielucha 0 % tłuszczu)
3 jajka
płaska łyżeczka stewi
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
budyń bez cukru
aromat pomarańczowy lub sok z połowy pomarańczy

Spód:
35 dkg maki
2 jajka
1/4 łyżeczki stewi
1/4 kostki masła
4 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao

Sposób wykonania:
Najpierw zagnieść ciasto na spód i 1/3 odłożyć do zamrażalnika, resztę rozwałkować i wyłożyć do foremki (30x25) wyłożonej papierem do pieczenia, podpiec ok. 10 minut w temp. 180oC.
Masę serowa najlepiej wyrobić w malakserze: do ucieranego sera dodawać żółtka, stewię, budyń, proszek do pieczenia, aromat. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać. Masę wyłożyć na podpieczony spód, na górę zetrzeć schłodzoną resztę ciasta, Całość piec w 180oC około 35 minut. Sernik trochę opada. Wystudzić w wyłączonym, uchylonym piekarniku, następnie wstawić na ok. 2 godziny do lodówki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation