Kuchnia

mniam! fit

Leczo - healthy plan by ann


• Pomidorki koktajlowe około 10 (mogą być 2 duże pomidory)
• Czerwona cebula
• Papryka: 1/2 zielonej, 1/2 żółtej, 1/2 czerwonej
• Połowa bakłażana
• Ząbek czosnku
• Kolendra świeża
• Bazylia świeża
• Masło klarowane
• Sól
• Pieprz świeży czarny
• Sos sojowy
• Olej sezamowy
• Sok z cytryny
• Kilka zielonych oliwek



Poddusiłam na maśle cebulę pokrojoną w piórka i wyciśnięty czosnek. W tym czasie pokroiłam paprykę i bakłażan w kostkę, skropiłam cytryną.
Do cebuli na patelnię dorzuciłam bakłażan, dusiłam 5 minut. Potem dorzuciłam resztę składników, łącznie z przyprawami. Przykryłam i dusiłam jeszcze kilka minut. Można dodać sos sojowy, ale nie jest to konieczne, bo użyte warzywa mają wyraziste smaki. Gotową potrawę polałam delikatnie olejem sezamowym (silnie zwalcza pasożyty w organizmie).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation