Kuchnia

kulinaria

Owsianka z burakami i malinami

Składniki:
1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki jogurtu lub mleka
2 łyżki siemienia lnianego
1 łyżeczka miodu
⅓ szklanki obranych pistacji
szczypta imbiru, cynamonu i kardamonu
1 mały burak
1 szklanka mrożonych malin
2-3 świeże daktyle

Sposób przygotowania:

1. Płatki owsiane zalać na noc jogurtem i mieszać wraz z siemieniem lnianym, miodem, pistacjami i przyprawami lub

2. Płatki owsiane ugotować z rana w mleku z siemieniem lnianym, przyprawami i pistacjami. Kiedy owsianka ostygnie dodać miód. Surowego buraka zblendować z malinami i daktylami. Następnie do słoiczków lub małych miseczek wykładać owsiankę, a na górę mus. Udekorować malinami i posypać pistacjami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation