Kuchnia

mniam! fit

Podkręcacz metabolizmu czyli chilli con carne | zdrowy widelec

Sposób przyrządzenia:
• 1 cebula
• 2 ząbki czosnku
• 1 łyżeczka chilli w proszku
• 1 łyżeczka zmielonego kminu rzymskiego
• 1 łyżeczka suszonego oregano
• 500 g mielonej wołowiny
• 2 świeże pomidory
• 1 puszka obranych pomidorów krojonych
• 1 łyżeczka ksylitolu
• 1 czerwona papryka
• puszka czerwonej fasoli (ugotowanej)

Na dużej patelni, na oliwie zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę, wyciśnięty czosnek, chilli, kmin rzymski i oregano i mieszając smażyć przez minutę. Dodać zmieloną wołowinę mieszając zrumieniać z każdej strony. Dodać pomidory (świeże należy sparzyć, obrać, pokroić na ćwiartki, usunąć pestki, miąższ pokroić w kosteczkę). Wymieszać i doprawić ksylitolem, pieprzem oraz szczyptą soli. Przykryć i dusić przez około 20 na umiarkowanym ogniu, co jakiś czas zamieszać. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę. Gotować pod przykryciem przez około 10 minut. Na koniec dodać fasolę i gotować pod przykryciem przez parę minut. Podawać z guacamole i kukurydzianymi plackami tortilli jak na zdjęciu.

S M A C Z N E G O !
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation