Kuchnia

kuchnia

Placuszki owsiane z jabłkiem
Składniki
- 1 duże jabłko
- 3 łyżki otrębów żytnich
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1,5 łyżki jogurtu greckiego
- 1 jajko
Instrukcje
Trzemy jabłko na tarce, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Smażymy na patelni, po ok. 3-4 minuty z każdej strony (kiedy na powierzchni pojawią się pęcherzyki, można spokojnie przełożyć na drugą stronę). Posypujemy startym jabłkiem i łyżeczką ksylitolu lub cynamonem lub łyżeczką cukru pudru (dla osób, które lubią bardzo słodkie smaki).
Najlepiej smakują na ciepło, ale spokojnie można je zjeść także na zimno - a więc w pracy czy szkole.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation