Kuchnia

Smacznie, zdrowo i kolorowo

Bananowo - malinowy deser z kaszy jaglanej
Składniki:

1/2 szklanki kaszy jaglanej

1 szklanka wody

1 szklanka mleka

1 banan

1 szklanka mrożonych malin

cukier cynamonowy, cukier wanilinowy

75g kremowego serka typu Bieluch

2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

Kaszę kilkakrotnie przelewamy na zmianę zimną i gorącą wodą. Gotujemy na małym ogniu w 1 szklance wody, zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Słodzimy odrobiną cukru cynamonowego, studzimy. W tym czasie miksujemy maliny i przecieramy przez sitko, żeby pozbyć się pesteczek. Słodzimy do smaku. Kaszę blendujemy razem z mlekiem i bananem do momentu otrzymania konsystencji budyniu. W wysokich szklankach układamy na przemian budyń bananowy, serek kremowy i mus z malin. Dekorujemy jogurtem naturalnym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation