Kuchnia

mniam! fit na słodko

Sernik z kaszy jaglanej

Składniki na spód
– 100g wiórków kokosowych
– 2 łyżki oleju kokosowego
– 5 dużych daktyli albo 7 małych

Przygotowanie

Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Użyjcie do tego dobrego blendera o dużej mocy. Słaby blender nie da rady i po prostu się spali. Zblendowane składniki przekładamy do małej tortownicy i rozprowadzamy po całej powierzchni. Tortownicę wkładamy do lodówki na godzinę.


Składniki na masę

– 150 kaszy jaglanej (surowej)
– 3 łyżki oleju kokosowego
– 2 łyżki musu kokosowego
– 3 łyżki mleka kokosowego (tej gęstej części)
– 60g cukru kokosowego
– sok z całej pomarańczy
– 2 krople ekstraktu waniliowego


Przygotowanie

Kasze gotujemy. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Kasza jaglana powinna być idealnie zblendowana. Budyniową masę przekładamy do tortownicy i zostawiamy na noc do stężenia. Następnego dnia smarujemy wierzch ciasta masłem orzechowym o kremowej konsystencji. Ja użyłam takiego z kawałkami orzechów.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation