Kuchnia

naleśniki, pierogi, placki

Racuchy ze smażonym twarogiem

Racuchy ze smażonym twarogiem
Potrzebujemy:

400 gramów białego sera
2 nieduże jaja
4 łyżki mąki
100 ml mleka
Pół łyżeczki kardamonu
Ziarenka z połowy laski wanilii
2 łyżki cukru
Pół łyżeczki imbiru
Pół łyżeczki proszku do pieczenia
2 duże jabłka
Do podania:

Konfitura malinowa
Miód
Ser rozdrabniamy na patelni, podsmażamy go przez ok. 10 minut na patelni, do momentu aż się rozuści i lekko przyrumieni, tworząc jednolitą i gęstą masę. Jeśli wasz sr puści wodę, nie przejmujcie się - wystarczy potrzymać go nieco dłużej na patelni, czekając aż woda odparuje. Następnie, w robocie kuchennym ucieramy ser, razem z jajkami, mlekiem oraz wszystkimi przyprawami.

Kolejnym krokiem jest stopniowe dodawanie cukru, mąki i proszku do pieczenia. Mieszamy do momentu uzyskania gładkiej masy. Ostatnim etapem przygotowywania masy jest dodanie do niej jabłek pokrojonych w grube cząstki. Masę mieszamy ręcznie, uważając, aby nie połamać jabłek

Porcję masy wykładamy łyżką na gorący olej. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z konfiturą malinową i miodem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation