Kuchnia

Ciasta

Rafaello na herbatnikach bez pieczenia
29
0
kategoria: ciasta i desery
jest smaczny a przy tym nie wymaga dużo pracy.
rafaello na herbatnikach
Składniki
2 i 1/2 szklanki mleka
3 żółtka
2 łyżki mąki pszennej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru kryształu
30 dag masła
25 dag kokosu
herbatniki ( 3 pojedyncze opakowania)
niepełna szklanka adwokatu
Sposób przygotowania
1.
W 1/2 szklanki mleka roztrzepujemy żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i dodajemy rozpuszczone żółtka. Gotujemy budyń. Masło ucieramy i stopniowo dodajemy przestudzony budyń, kokos i na końcu adwokat.
2.
Na desce rozkładamy folię, na niej układamy herbatniki (na wielkość brytfanny) na to masę ( mają być 4 takie warstwy) Na wierzchu powinien znajdować się krem posypany kokosem. Wkładamy do lodówki.
Rady
Ciasto jest najlepsze po kilku godzinach, jak herbatniki zmiękną.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation