Kuchnia

ciasta i slodkosci

Rosyjskie ciasteczka do herbaty

Składniki: Rosyjskie ciasteczka do herbaty, to prostota, smak i aromat migdałów otoczone śnieżnym pyłkiem cukru pudru. Jeżeli nie znacie powiedzenia „niebo w gębie”, czy „rozpływa się w ustach”, to te ciasteczka Wam je uzmysłowią - dosłownie, nie tylko w przeności. Podane z herbatą i pyszną konfiturą jabłkową gwarantują istną symfonię smaków.
- 200g miękkiego masła
- 1 żółtko
- 200g mielonych migdałów
- 1 łyżeczka esencji migdałowej
- 20g cukru pudru (do ciasta)
- 200g mąki tortowej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier puder do obtaczania ciasteczek
Dodatkowo:
- konfitura jabłkowa
- herbata
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation