Kuchnia

Kuchnia

sernik Izaura

ciasto
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
200g masła
2 łyżeczki proszku do pieczenia
4 jajka

Masa serowa
1kg sera białego z wiaderka
4 jajka
1 szklanka + 2 łyżki cukru
pół kostki masła
budyń śmietankowy
2 łyżki cukru waniliowego



Ciasto: do garnka wkładamy masło, wsypujemy cukier, kakao dodajemy 5-6 łyżek wody i gotujemy wszystko ok 5 minut. Po ostudzeniu dodajemy 4 żółtka; mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko razem miksujemy na koniec dodając pianę z białek. Wylewamy ciasto na blachę.

Masa serowa: żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym ucieramy na puszystą masę. Cały czas ucierając dodajemy stopniowo masło
miksujemy, aż składniki się połączą. Dodajemy budyń i partiami ser. Na końcu stopniowo dodajemy pianę z białek i delikatnie łączymy z serem.

Do formy z ciastem wykładamy masę serową. Pieczemy ok 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 C. Po upieczeniu polewamy polewą czekoladową.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation