Kuchnia

Sałatki

Surówka z czerwonej kapusty

Składniki:
pół główki czerwonej kapusty
1 jabłko
2 małe lub 1 większa marchewka
1 czubata łyżka posiekanego koperku
3/4 łyżki octu cydrowego Octim
3 łyżki majonezu
3 czubate łyżki kukurydzy
pieprz i sól do smaku
Przygotowanie:
Kapustę drobno szatkujemy (kroimy). Posypujemy solą, ugniatamy ręką i odstawiamy na około 10-15 minut.
Do kapusty ścieramy na dużych oczkach obraną marchewkę. Dodajemy posiekany koperek, kukurydzę i starte na dużych oczkach (obrane) jabłko.
Na koniec dodajemy majonez, ocet i doprawiamy surówkę solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, próbujemy (opcjonalnie doprawiamy).
Surówkę najlepiej przygotować wcześniej i odstawić w chłodne miejsce, aby smaki ładnie się przegryzły.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation