Kuchnia

food

Roladki z tortilli z kurczakiem, bekonem i szpinakiem



Składniki

1 filet z kurczaka
2 łyżki oleju roślinnego do smażenia
sos sojowy
1 łyżka musztardy
2 tortille pszenne ( użyłam pełnoziarnistych)
200 g kanapkowego serka śmietankowego
100 g bekonu wędzonego
2-3 garści szpinaku baby
1 łyżeczka przyprawy tzatziki



Instrukcje

Kurczaka zamarynuj na ok. 1 godzinę w musztardzie i sosie sojowym. Przekrój filet na pół i smaż na rozgrzanym oleju. Usmażonego kurczaka odstaw do ostygnięcia a następnie poszarp go widelcem lub palcami.
Bekon pokrój w drobną kostkę. Wrzuć na zimną patelnię i smaż na małym/średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Wyjmij bekon na talerz. Na tłuszczu wytopionym z bekonu podsmaż szpinak, aż zmięknie i również wyjmij na talerz.
W misce wymieszaj serek kanapkowy i przyprawę tzatziki.
Rozwiń przezroczystą folię spożywczą i połóż na niej tortillę. Placek posmaruj dokładnie serkiem śmietankowym, wyłóż połowę szpinaku, połowę kurczaka i połowę bekonu. Zwiń mocno i owiń folią. Włóż do lodówki na ok. 30 minut lub więcej.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation