Fotografia

Jesień

Batoniki ryżowe z piankami i krówkami


Składniki:
230g miękkich krówek
130g masła
200g pianek typu marshmallows (użyłam polskich „jojo”)
120g preparowanego ryżu

1. Blaszkę o wymiarach 23x23cm wyłożyć papierem do pieczenia.

2. Masło i krówki przełożyć do rondelka z grubym dnem i podgrzewać ciągle mieszając, aż cukierki się rozpuszczą (moje krówki były dosyć twarde i jak się trochę podgrzały, to rozgniotłam je łyżką).

batoniki

3. Zmniejszyć ogień na najmniejszy i dodać pianki, ciągle mieszać, aż pianki się rozpuszczą. Zdjąć z ognia.

4. Na końcu dodać ryż i wymieszać bardzo szybko i energicznie łyżką (uwaga: masa bardzo szybko zastyga!).
Masę przełożyć do przygotowanej wcześniej blaszki, równomiernie rozłożyć i lekko docisnąć. Odstawić na około 2 godziny do stężenia. Podawać pokrojone w kawałki :D #ciasto #jedzenie #kuchnia #deser
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation