Kuchnia

kuchnia niezwyczajna

Sernik cassis - Najlepsze przepisy | Blog kulinarny - Wypieki Beaty
Składniki
ciasto:
450 g (3 szklanki) mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
150 g masła
70 g (1/3 szklanki) cukru
2 jajka - użyłam rozmiar L
sernik:
700 g twarogu na serniki z wiaderka
220 g jogurtu naturalnego
150 g (3/4 szklanki) cukru
3 łyżki mąki pszennej
4 duże jajka - użyłam rozmiar L
2 łyżki soku z cytryny
około 300 g Konfitury porzeczkowej Stovit
Wykonanie
Składniki na ciasto zmieszaj razem tak aby utworzyły kruszonkę - nie zbijamy ciasta w jednolitą masę.
Odłóż mniej więcej ⅓ kruszonki.
Formę o średnicy około 22 cm wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
Przełóż resztę kruszonki.
Najpierw lekko dociskając ją wylep boki foremki, a na koniec jej dno - wstaw formę do lodówki.
Przygotuj masę sernikową.
Wszystkie składniki umieść w misce i zmiksuj tylko do połączenia składników.
Wyjmij formę z lodówki i wlej mniej więcej połowę masy sernikowej.
Łyżeczką nałóż konfiturę porzeczkową Stovit tworząc "kupki"
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation