Kuchnia

przekaski

Szaszłyki z oscypka z cukinią i bekonem

20 dag łagodnego oscypka
2 małe cukinie
20 dag chudego bekonu w plasterkach
4 łyżki pestek słonecznika
pęczek świeżego tymianku

Oscypek pokroić w kostkę o bokach około 1 cm. Cukinie umyć, osuszyć i po odcięciu końcówek pokroić wzdłuż w cieniutkie pasy. Plasterki bekonu ułożyć na desce jeden koło drugiego, posypać pestkami słonecznika. Każdy plaster bekonu przykryć paskiem cukinii. Na brzegu porcji ułożyć kawałeczek owczego sera, a następnie posypać wszystko posiekanym tymiankiem. Każdą porcję ciasno zrolować i spiąć wykałaczką, po czym krótko obsmażyć w głębokim tłuszczu, osączyć na ręczniku papierowym i przełożyć na półmisek lub powbijać w ułożone na półmisku połówki dużych jabłek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation