Kuchnia

Truskawki

Muffinki z kremem

Składniki:
- 2 szklanki maki pszennej
- 3/4 szklanki cukru
- 16 g cukru waniliowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 3/4 szklanki płatków migdałowych
- 2 jajka
- pół szklanki oleju
- 3/4 szklanki mleka
- 14 dużych truskawek

Składniki na krem truskawkowy:
- 250 ml śmietany kremówki
- 6 dużych truskawek
Przygotowanie:
Mąkę proszek do pieczenia i sodę przesiać do miski, dodać płatki migdałowe, cukier i cukier waniliowy. Wszystko wymieszać. Do drugiej miski wbić jajka dodać mleko i olej. Zmiksować na jednolity płyn. Do każdej papilotki włożyc po jednej truskawce. Mokre składniki wlać do suchych składników i szybko wymieszać. Nałożyż ciasto na każdą truskawkę. Piekarnik nastawić na 190°C. Włożyć muffinki i piec około 25 minut. Na krem ubić kremowkę na sztywno pod koniec dodając zmiksowane truskawki. Ubić razem. Włożyć do lodówki. Po ostudzeniu muffinek przełożyć krem do rękawa i dekorować muffinki. Ozdobić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation