Kuchnia

KUCHNIA ZE ŚWIATA

quesadillas -

Składniki farszu
kilka ostrych papryczek chili typu scotch bonnet lub birds eye
pęczek dymki
garść kolendry
300g startego sera cheddar

Dodatkowo
8 szt gotowych tortilli

Przygotowanie
Papryczki ostrożnie przekroić, usunąć pestki, a miąższ opłukać pod zimną, bieżącą wodą, żeby pozbyć się nadmiaru ostrości. Drobno posiekać. Również drobno posiekać dymkę i kolendrę. Ser utrzeć na tarce i wymieszać z ziołami. Na tortillę nałożyć sporo farszu. Odsunąć farsz od brzegu, przykryć drugą tortillą i rozpłaszczyć. Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Położyć na niej danie i przypiec. Gdy apetycznie wygląda i ser się roztapia, przewrócić na drugą stronę i przypiec. Placki powinny być chrupie i sklejone roztopionym serem. Gdy są gotowe, zsunąć z patelni, przekroić na ćwiartki i podawać, na przykład z dodatkiem guacamole albo kwaśniej śmietanie.

Czytaj wiecej: http://www.kuchniaplus.pl/przepisy/przepisy-kulinarne-kuchni-plus/odc-16-quesadillas_744.html#ixzz3DWKw6XGD
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation