Kuchnia

dieta Dukana

Babeczki w czekoladzie
Składniki (7 babeczek)
1 jajko
1 łyżki skrobi kukurydzianej
2 łyżki jogurtu naturalnego 0%
1 łyżeczka kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 płaska łyżka odtłuszczonego mleka w proszku
2 krople aromatu toffi
1,5 łyżki słodziku w płynie
krem czekoladowy do posmarowania
Sposób przyrządzenia

Wszystkie składniki wymieszać na jednolitą, dosyć płynną masę.

Siedem malutkich, silikonowych foremek do babeczek napełnić masą i wstawić do mikrofalówki 800 W na 1,5 minuty. Po tym czasie jeszcze trochę mokre babeczki odstawić do wystygnięcia (stygnąc trochę się wysuszą).

Dekorować kremem czekoladowym i szczyptą mleka w proszku.

Ciastka przechowywać w lodówce w hermetycznie zamkniętym opakowaniu bo inaczej wyschną i będą niezjadliwe.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation