Kuchnia

Desery i lody

Deser lodowy z jagodami i z mrożoną kawą

Składniki
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
2 łyżeczki cukru
250 ml przegotowanej wody
woreczek do lodu
100 g jagód
100 ml śmietany 30%
1 łyżeczka cukru pudru

Na upalny dzień proponuję deser jagodowy z mrożonymi, kawowymi kostkami lodu.
Etapy przygotowania

Do shakera wsypać 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej, dodać 2 łyżeczki cukru, 250 ml wody przegotowanej, wystudzonej wody, wymieszać, przelać do woreczka od lodu i zamrozić. Kostki kawowe rozdrobnić blenderem i przełożyć do szklanki. 100 ml śmietany wymieszać z cukrem pudrem i lekko ubić, dodać świeże jagody, wymieszać i przełożyć na rozdrobnione kostki kawy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation