Kuchnia

Potrawy

Letnie kolorowe szaszłyki z kremowym twarożkiem


Sposób przyrządzania:

Przygotuj marynatę: czosnek obierz, rozgnieć i wymieszaj w misce z oliwą, oregano, solą i pieprzem. Marynuj warzywa przez ok. 20 min.

Papryki oczyść i pokrój na duże kwadraty. Cukinię i bakłażana umyj i pokrój w plastry. Cebule obierz, pokrój w łódeczki (ósemki). Warzywa włóż na 20 min do marynaty, a następnie nadziewaj na patyczki szaszłykowe.

Smaż na średnio rozgrzanym grillu przez ok. 10 min lub piecz w piekarniku z funkcją grilla rozgrzanym do temp. 220° przez ok. 15 min.

Przygotuj gęsty sos twarożkowy: twarożek wymieszaj ze śmietaną na gładką masę. Dodaj posiekany koperek. Przypraw solą i pieprzem.

Szaszłyki maczaj w twarożku jak w sosie. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation