Kuchnia

Koktajle i nalewki

MIMOZA - DRINK


Składniki:
* 50ml (1/2) szampana (ew. wina musującego)
* 5oml (1/2) soku pomarańczowego


Przygotowanie:
Upewnić się że oba składniki są dobrze schłodzone. Następnie składniki przelać do szampanówki. Drink musi być odpowiednio schłodzony. Mimozę często podaje się gościom weselnym, na porannym śniadaniu, aby zniwelować dyskomfort po nadmiernym spożyciu alkoholu w dniu wcześniejszym.


Rodzaj

Long Drink
Szkło

kieliszek do szampana
Receptura
50ml (1/2) szampana (ew. wina musującego)
5oml (1/2) soku pomarańczowego
Przygotowanie

Upewnić się że oba składniki są dobrze schłodzone. Następnie składniki przelać do szampanówki. Drink musi być odpowiednio schłodzony. Mimozę często podaje się gościom weselnym, na porannym śniadaniu, aby zniwelować dyskomfort po nadmiernym spożyciu alkoholu w dniu wcześniejszym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation