Kuchnia

B. desery w szkle

Deser bananowy
Składniki
4-5 sztuk bananów
2 szklanki śmietany 30%
3 galaretki wiśniowe
1-2 łyżki cukru
Sposób przygotowania
Dwie galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem.

3-4 banany zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wlać do nich tężejącą galaretkę i ubitą śmietanę. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do wypłukanych zimną wodą pucharków.

Trzecią galaretkę również rozpuścić w 1 szklance gorącej wody. Schłodzić w lodówce. Gdy stężeje, pokroić w kostkę.

Kostkami galaretek i pozostałym bananem pokrojonym w plastry udekorować pucharki z deserem. Schłodzić w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation