Kuchnia

Przez żołądek do serca...

Mufiny cappuccino z czekoladą

Wonne ...kowowe... wzbogacone czekoladą, jedne z lepszych :))

- 2 szklanki mąki
- 3/4 szklanki cukru
- 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

- 1 szklanka mleka
- 1/2 kostki rozpuszczonego masła (125g)
- 1 rozbełtane jajko
- kilka kropli olejku waniliowego
- 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady


Nagrzać piekarnik do 190 stopni.
Czekoladę zetrzeć na drobnej tarce.
Mąkę, cukier, kawę, sól i cynamon wymieszać.
Mleko, jajko, olejek wymieszać w drugiej misce.
Do suchych składników dodać składniki płynnne i krótko wymieszać.
Dodać czekoladę i wymieszać.
Przełożyć do foremek. Piec 20 minut.
Sprawdzić patyczkiem czy ciasteczka sę upiekły.
Smacznego:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation