Kuchnia

makarony, kluchy

Łazanki



Składniki:
ok. 20 dag kiełbasy
ok. 20 dag boczku wędzonego surowego
ok. 40 dag kiszonej kapusty
2 cebule
pół paczki makaronu łazanki
sól, świeżo zmielony pieprz

Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy, aż będzie rumiany. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, pokrojoną kiełbasę i wszystko razem podsmażamy.
W osobnym garnuszku gotujemy kapustę kiszoną (ok. 20 minut) aż zmięknie, a następnie odcedzamy. Osobno gotujemy w osolonej wodzie makaron.
Wszystkie składniki mieszamy razem - możemy to zrobić na patelni (jeśli jest duża), na której smażył się boczek, tylko należy pamiętać o odlaniu zbędnego tłuszczu, który pozostał po wytopieniu się boczku. Przyprawiamy solą i pieprzem (pamiętamy, że boczek już sam w sobie jest słony i tak naprawdę wystarczy tylko odrobina soli i pieprz). Wszystko razem jeszcze podsmażamy (ja przynajmniej tak lubię:)) i podajemy.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation