Kuchnia

menu

jesienne tartinki z wędliną
skŁadniki:
pieczywo pełnoziarniste
300 g zmielonego twarogu
3 łyżki jogurtu naturalnego 0%
1 łyżka mielonej słodkiej paprykicytryna
sól, pieprz kolorowy
kabanosy, schab pieczony w plasterkach
do dekoracji: pietruszka, pomidorki, ogórek, rzodkiewka, oliwki

chleb kroimy na małe kawałki lub foremkami do ciastek wykrawamy dowolne kształty. twarożek łączymy z jogurtem, papryką i doprawiamy solą i pieprzem. dokładnie mieszamy by całość miała konsystencję gęstej, jednolitej pasty. doprawiamy solą i pieprzem.
twarożek przekładamy do szprycy i za jej pomocą wyciskamy serek na pieczywo.
kabanosy kroimy na kawałki, schab zwijamy w rulonik i wciskamy delikatnie w twarożek.
wszystko dekorujemy warzywami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation