Kuchnia

Pyszności.

deser truskawkowy na ciepło

składniki : ( 4 sztuki)

6 dużych lub 8 mniejszych truskawek
1 duże białko
4 łyżki cukru
kilka kropel olejku migdałowego
6 łyżek mąki pszennej
3 łyżki miękkiego masła
mąkę, olejek, masło i dwie łyżki cukru połączyć razem. utworzyć kulkę ciasta, owinąć w folię i wstawić do zamrażarki.

truskawki pokroić w kosteczkę i posypać łyżką cukru. cztery małe miseczki wysmarować odrobiną masła. na spód wyłożyć truskawki. białko ubić z łyżką cukru, a następnie wyłożyć na owoce.

ciasto wyjąć z zamrażarki i zetrzeć na sam wierzch. (jeśli ciasto będzie miękkie potrzymać nieco dłużej w zamarażce)

piec przez około 23 minuty w 190*c, aż wierzch zrobi się rumiany.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation