Kuchnia

Glutenfree 1

Coś słodkiego na listopadowe ponurości – ciasteczka wypiekane w papilotkach :) .

Składniki:
2 łyżki mąki gryczanej
2 łyżki mąki ryżowej
2 łyżki innej mąki bezglutenowej – ja dodałam kokosowej
4 łyżki masła klarowanego lub kokosowego
1 łyżka cukru trzcinowego lub xylitol
1 czubata łyżka karobu lub kakao prawdziwego
pół łyżeczki sody oczyszczonej
1 słoiczek powideł z czereśni (wedle uznania)
2 szklanki roślinnego mleka (migdałowe, kokosowe, ryżowe)

Tradycyjnie: utarłam masło z cukrem i dodałam wszystkie pozostałe składniki. Po zmiksowaniu przełożyłam ciasto do foremek i piekłam ok. 35 minut w 180 stopniach.
Udekorowałam aronią i żurawiną :) .

Z masy tej można również upiec ciasto :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation