Kuchnia

przez żołądek do serca

Pizza dla przyjaciół

dag
Mąka 20
torebki
suszone drożdże 1/2
łyżeczki
Cukier 1/2
szczypta
Sól 1
szkl
Mleko 1/3
łyżka
Olej 1
kostki
Masło 1/4
Sposób przygotowania
Mleko lekko podgrzać. Na stolnicę wysypać mąkę, drożdże, cukier, sól, masło i olej- wszystko zagnieść. Podczas zagniatania stopniowo dodawać mleko. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na pół godz. Farsz: 3 łyżki przecieru pomidorowego, 15 drylowanych zielonych oliwek, 5 dag szynki, 3 papryczki czerwone z serem solankowym, /2 słoiczka pieczarek w naturalnej zalewie, 15 dag startego żółtego sera, bazylia, oregano. Ciasto rozwałkować i wyłożyć na natłuszczoną formę do pizzy. Posmarować przecierem pomidorowym. Szynkę pokroić w paseczki, rozłożyć na pizzy. Olwiki przekroić na pół, papryczki i pieczarki pokroić w paski, również ułożyć na pizzy. Posypać startym serem, oprószyć ziołami. Piec ok. 20 min w temp. 200st.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation