Kuchnia

Ciasta, ciastka i desery

Sernik z czereśniami

Składniki:

800 g serka homogenizowanego ( polecam firmy Milk Land w większych opakowaniach, Danio są trochę za rzadkie )
250 g śmietanki kremówki
4 i 1/2 łyżki cukru pudru
2 czubate łyżki żelatyny
300 g wydrylowanych czereśni
2 galaretki
biszkopty okrągłe
Sposób wykonania:

Serki ( w temp. pokojowej ) zmiksować z cukrem. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, odstawić do lekkiego przestygnięcia.

Przestudzoną wlewać cienkim strumieniem do masy serowej, cały czas miksując na najwyższych obrotach.

Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno, połączyć z masą serową, delikatnie mieszając.

Tortownicę o śr. 25 cm uszczelnić folią spożywczą.

Na dnie poukładać biszkopty, a na nich czereśnie. Całość zalać masą serową i wstawić do lodówki.

2 galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Odstawić do przestudzenia.

Lekko tężejącą galaretką zalać sernik. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation