Święta i uroczystości

wielkanocna kuchnia

Jajka pysznie faszerowane
Składniki

10 jajek
1 opakowanie serka twarogowego cebulowego lub czosnkowego
10 dag szynki konserwowej
2-3 ogórki konserwowe
kilka rzodkiewek
1 mała cebula
2-3 kawałki papryki konserwowej
ewentualnie drobny szczypiorek
majonez "Babuni"
sól, pieprz
odrobina cukru
Do dekoracji: sałata i natka pietruszki
Etapy przygotowania

1
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, przepołowić i wyjąć żółtka. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać serek twarogowy i wyrobić widelcem na gładką masę.
2
Cebule bardzo drobno posiekać. Szynkę, rzodkiewki, ogórki i paprykę pokroić w drobną kosteczkę i dodać do masy jajecznej. Ponownie dokładnie wymieszać. Posiekać drobno szczypiorek. Połączyć z masą. Dodać kilka łyżek majonezu (około 2-3), sól, pieprz do smaku, oraz odrobinę cukru i ponownie dokładnie wymieszać. Schłodzić.
3
Następnie układać łyżką w wydrążonych jajkach. Na koniec ułożyć jajka na półmisku, na liściach sałaty, udekorować "ślimaczkami" z majonezu i np. zieloną pietruszką. Smacznego!!!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation