Kuchnia

Śniadanie

100 g mąki
100 g płatków owsianych
50g cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
100g masła
2 łyżki mleka
opcjonalnie czekolada

Płatki owsiane zmielić, nie mielić na proszek. Mąkę, płatki, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce. Dodać masło pokrojone na kawałki i zagnieść ciasto. Dodać 2 łyżki mleka. Ciasto owinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 15 min. Ciasto rozwałkować między dwoma kawałkami folii spożywczej na grubość 5 mm. Wykrawać kółka o średnicy 7 cm. Ciasteczka układać w odstępach na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Piec 15 min w 180°C. Pozostawić na 5 min posmarować czekoladą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation