Kuchnia

desery

szybkie jogurtowe ciasto z jagodami... -
170g (1 szklanka) mąki pszennej
40 g opakowanie śmietankowego lub waniliowego budyniu w proszku
3/4 szklanki cukru
150 g jogurtu naturalnego
80 g roztopionego masła
3 jaja
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
3 garście jagód



W misce ubijamy jajka z cukrem na jasną, puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy wymieszane ze sobą: mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Na końcu stopniowo dodajemy jogurt i stopione, przestudzone masło. Mieszamy aż masa będzie jednolita. Wsypujemy owoce mieszamy łyżką.



Ciasto przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180°C przez około 45 minut lub do suchego patyczka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation