Kuchnia

SOSY I DIPPY I DRESINGI

Przepis na Sos tatarski - Obiading.pl

5 jajek (ugotowane na twardo)
7 ogórków konserwowych
2 łyżki śmietany 18 % (dla dbających o linię może być jogurt naturalny)
1 duży słoik grzybków marynowanych
2 łyżeczki musztardy
6 łyżek majonezu (najlepiej domowego - przepis na domowy majonez)
pół łyżeczki soli
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki pieprzu

Etap 1: Gotujemy jajka na twardo. Kroimy na drobno ogórki, obrane jajka i marynowane grzybki (mogą być też pieczarki).
Etap 2: Do warzyw i jajek dodajemy śmietanę, cukier, sól, pieprz, majonez (najlepiej domowy, przygotowany własnoręcznie) oraz musztardę.



Etap 3: Wszystko dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
sos tatarski

Prosto i przyjemnie – tak powstają sosy tatarskie w domowym wykonaniu. Smak znacznie lepszy a i przekonanie, że nie ma w sosie przesadnej ilości chemii to najlepsze, co może być w kuchni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation